К основному контенту
Що робити з незаконною забудовою технічних приміщень?
Як конкретний мешканець та власник квартири може допомогти.


Ми, власники, стикнулися із проблемою, яка описана в інших повідомленнях цього блогу. Цей месседж стосується тих, хто в "теме".

Зараз перше питання-це зупинення будівництва та вивезення матеріалів з непризначеного для цього приміщення.  Але це не дасть нам змогу контролювати дії ККК та ЕП. Повний контроль можливий тільки шляхом створення ОСББ. Про це нижче і пізніше. Питання вмираючих газонів, дохлих пташок за будинком, недоасфальтованої дороги за будинком, люку який шкрябає піддон картера, недокладеної плитки, недоробленого паркану і такі інші зараз не з'ясовуються та не обговорюються. По цих питаннях КОЖЕН має право (і повинен) звернутися електронним зверненням  до служи http://1551.gov.ua та поставити питання.  

Що робити: 
1. Підключаемось до групи в вайбері за вказаними телефонами.

2. Робимо запити до служби http://1551.gov.ua та http://ukc.gov.ua. Формат звернення тут:
     https://drive.google.com/open?id=0B8mHMgLlFRwbRGxXaHNCNktoRjA

3. Думаємо хто що може зробити. 
     3.1. Хто може підтримувати наявність листівок у ліфтах - пишемо в лічку
     3.2. Необхідно проінформувати всіх мешканців (краще власників) квартир. Тобто створити підгрупи по секціях та, можливо, обійти квартири та розказати, або якщо орендарі - запитати як знайти власника.
    3.3. Створити інформаційний фон. Мережа, форуми, ютуб, знайомі, друзі і таке інше. Є кадри, відео - викладіть на ютуб з хештегом "ЖК Міністерський". Чим більше буде людей проінформовано, тим краще.

   3.4. В кого є можливість роздрукувати на наліпках,  щоб обклеїти парканчик нового будівництва - пишемо. Може хто може зробити банер, а другий може його повісити на балконі - також пишемо.

4. Необхідно з'ясувати кінцевого власника ПРАТ "Енергополь-Україна". Через те, що дії які відбуваються створюють негативну репутацію майбутньому будівництву. Можливо, хтось і не в курсі такої забудови і дій ПРАТ "Енергополь-Україна" та ТОВ "Київська комунальна компанія". Можливо і в курсі. Цей варінт не можна відкидати. 

5. Хто може включитися в роботу і має змогу (час, бажання) вільно спілкуватися з юристами та адвокатами - пишемо. Необхідна участь кількох осіб (з вільним графіком роботи), які зможуть  представляти інтереси в юр.компаніях. 1-2 чоловіка з комплексу фізично не потягнуть.

6. Ближчим часом буде створено або форум або фейсбук для обговорення питання створення ОСББ. 




Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Чому не варто купувати квартиру в ЖК "Міністерський" на останньому поверсі? Вам пропонують купувати чудову квартиру із ремонтом? Але на останньому поверсі? Увага! Не ведіться на заклики продавців. По-перше, Вам буде необхідно ремонтувати комунікації та кришу будинку; по-друге, всі проблеми одразу "вилезуть" на Вашому поверсі. Робота двугунів ліфта чутна саме на технічному поверсі. Діставатися того поверху прийдеться тільки пожежним ліфтом. Інші туди не "ходять".  А й саме головне, що такі квартири розміщені на технічному поверсі, який не передбачений для проживання. Як підвал. Ви б купили квартиру у підвалі або підпіллі будинку? Може в котельній? Отож. Деякі "підприємці" не дивлячись на норми законодавства здійснюють захоплення технічного поверху, перепланування, вносять спотворені дані до державного реєстру речових прав і таке інше. Звісно, колись прийде час відповідати за це. І Вам, в подальшому буде важко із подібним "активом&quo
Шановні власники та мешканці будинку №5 по вулиці Юрія Кондратюка, шановний ЖК Міністерський (ЖК Министерский)!  Поспішаємо Вас сповістити, що всупереч технічної документації, розповіді менеджерів та інших документально затверджених фактів ми маємо рейдерське захоплення нашої з вами власності , а саме технічних поверхів будинку. Це є грубе порушення ст.382 Цивільного Кодексу України, Державних будівельних норм та інших законодавчих актів . (Технічні поверхи облицьовано панелями сірого кольору, це 26-27 поверхи в залежності від секції). Мабуть, всі бачили, що останній поверх замкнено на ключ. Втім шумні роботи там проводяться та вікна періодично відчиняються. Мабуть, ви бачили як завозилися десятки тон цегли та інших невідомих матеріалів. Це все іде на будівництво ХОСТЕЛІВ або смарт-квартир у нашій з вами власності. Ми з вами сплатили за будівництво цього поверху, за інженерні комунікації, які там знаходяться. Втім, зараз відбувається незаконне будівництво та пошкодження нашого ма
Отримано приклад оформлення афери з забудовою в будинку №3 по вул. Ю.Кондратюка у м.Києві Нагадуємо про численні виклики поліції.  Технічним паспортом підкреслено наявність технічного поверху. Адже так і вказано "побудовано на тех.поверсі" Навіть і гадки не маємо як це погоджено в Державній архітектурно-будівельній інспекції...